Koelkasten gezocht? Er is genoeg te kiezen!


Bedoeld om voedingsproducten langer vers en houdbaar te houden

Koelkasten kennen we al sinds de negentiende eeuw. Deze uitvinding is enorm belangrijk geweest voor de mensheid. In een koelkast kunnen voedingsproducten, zoals vlees en groente, efficiënt gekoeld worden en zo lang houdbaar blijven. Zeker in combinatie met een vriezer is een koelkast ideaal om voedselvoorraden en dranken op te slaan voor later gebruik. Maar wanneer je als consument, of eventueel voor jouw bedrijf, online op zoek gaat naar een geschikte koelkast, begint het je al snel te duizelen. En dan kan het moeilijk kiezen zijn uit de honderden types en modellen koelkasten die te koop staan. Om overzicht in het grote assortiment aan te brengen, brengen we hieronder de belangrijkste koelkastmodellen in kaart.

De koel-vriescombinatie & de dubbeldeurskoelkast

De in Nederland meest voorkomende soorten koelkast, zijn de zogenoemde koel-vriescombinaties en dubbeldeurskoelkasten. Dit is een soort koelkast dat zowel een vriesvak als een koelgedeelte heeft. Bij de koel-vriescombinaties zit het vriesvak aan de onderkant en de koelgedeelte aan de bovenzijde, terwijl dit bij dubbeldeurskoelkasten precies andersom is. Prettig aan dit type koelkast is natuurlijk de multifunctionaliteit: je kunt tegelijk producten koelen en invriezen. Verder neemt dit type koelkast, dat meestal hoog en relatief smal is, in de keuken weinig ruimte in. Dubbeldeurs uitvoeringen van de koelkast zijn vaak minder duur dan de combinatiekoelkasten, omdat het vriesvak vaak net iets kleiner is en ze doorgaans een wat soberder ontwerp hebben.

De side-by-side koelkast: de Amerikaanse koelkast

In de verkoopcijfers doet ook de Amerikaanse, ook bekend als side-by-side koelkast, de laatste jaren steeds betere zaken. Dit type koelkasten heeft twee openslaande deuren en valt op door de enorm grote interne opbergruimte. De Amerikaanse koelkast is niet de meest energiezuinige in zijn soort, maar wel super luxe en ideaal voor grotere gezinnen & huishoudens die van comfort en gemak houden. Een side-by-side koelkast heeft vaak extra functies vergeleken met een standaardkoelkast. Hierbij kun je denken aan een ijsblokjesmaker of een watertap om altijd koel water te kunnen tappen. Uiteraard zit er in deze variant koelkast een vriesgedeelte, evenals (meestal) een extra opbergruimte in de deur. Het bedienen gaat meestal via een digitaal paneel aan de buitenkant van de koelkast.

Andere koelkastmodellen

Bekend, maar minder gebruikt, zijn verder nog andere modellen, zoals het tafelmodel koelkast. Een tafelkoelkast is perfect als je student en/of vrijgezel bent, vanwege de beperkte opslagruimte. Dit model verbruikt weinig energie en is flexibel overal in huis neer te zetten. Ten slotte zijn er ook nog barmodellen beschikbaar en, dat is een recente ontwikkeling, de koelkast met drie of vier deuren. Er valt dus heel wat te kiezen voor de kritische consument!

Over ons

 Inleiding blog elektronica

Hey! Ik ben Bas en ik ben gefascineerd door alles wat met techniek te maken heeft. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik zelf werkzaam ben bij een grote elektronicafabrikant. Computers, auto’s en zelfs wasmachines zijn erg boeiend voor mij. Ik vergelijk graag elektronische apparaten om te weten welke het goedkoopst, het beste en duurzaamste zijn. Vrienden komen mij zo af en toe om raad vragen als zij bijvoorbeeld een nieuwe televisie of auto willen kopen. Hierdoor besloot ik zelf elektronica te gaan testen en er vervolgens over te schrijven op dit blog. Je leest o.a. alle pro’s en cons van de nieuwste gadgets, maar ook waar je de voordeligste huishoudelijke apparaten aanschaft. Lees ze!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

6 mei 2020
Bedoeld om voedingsproducten langer vers en houdbaar te houden Koelkasten kennen we al sinds de negentiende eeuw. Deze uitvinding is enorm belangrijk

26 juli 2019
Veel van de moderne technologie bestaat uit elektronica die een integraal onderdeel zijn van ons dagelijks leven. Alles wat u zou kunnen gebruiken, zo

7 december 2017
Electro Ik schrijf de volgende tekst over electro. Hieronder krijgt u antwoorden op vragen als wat dat precies is, hoe dat onderverdeeld kan worden en