Assemblage van printplaten


Veel van de moderne technologie bestaat uit elektronica die een integraal onderdeel zijn van ons dagelijks leven. Alles wat u zou kunnen gebruiken, zoals smartphones, tablets en computers, omvat elektronische componenten, gemaakt van printplaten. Hoe zien die printplaten eruit en hoe werken ze eigenlijk?

Hoe ziet een printplaat eruit?

De assemblage van printplaten is gemakkelijk met fysieke ogen te herkennen, zelfs sommige die zo klein zijn als duimnagels. De meeste zijn bedekt met lijnen en koperen delen die zijn ontdaan van elektronische apparaten met verschillende gegevenscapaciteit. PCB bevat fiberglas en andere metalen lijnen. Deze verschillende metalen die verbonden worden met ofwel epoxy of geïsoleerd met een soldeermasker. Dit soldeermasker is wat de assemblage van printplaten zijn kenmerkende groene kleur geeft.

Hoe werkt een printplaat?

De koperen lijnen op de kale plaat, die sporen worden genoemd, creëren een elektrische verbinding met connectoren en andere componenten om elkaar gegevens of informatie te verzenden. In principe voeren ze signalen uit tussen verschillende functies, waardoor de PCB op een speciaal ontworpen manier voor een bepaald doel tot leven komt. Deze capaciteit kan variëren van de eenvoudige tot de complexe taken die worden verwacht.

Hoe worden printplaten gemaakt?

Er is een meerstapsproces waarbij het PCB-oppervlak wordt gemaakt, inclusief de mounttechnologie en de door-gatetechnologie. Bij doorgaande gatassemblageprocessen worden de componentleidingen op de plaat geplaatst en worden de leads gesoldeerd met een golfsoldeerprocesvorm. Tijdens het monteren van deze technologie kunnen de meeste componenten aan de onderkant van het bord worden geplaatst en worden gesoldeerd door het soldeerproces in de machine. In het monteerproces 'plakken' de soldeermachine de aansluitvlakken van de printplaat met koperen lijnen of metaal, nadat de componenten op de planken zijn geplaatst, waarna ze opnieuw worden verwarmd om de soldeerpasta te smelten. Zo wordt de elektrische en mechanische verbinding tussen het onderdeel op de printplaat mogelijk.

Hoe worden printplaten getest?

Om de gemonteerde printplaat te testen, is elektrische stroomtoevoer naar de printplaten nodig om ze functioneel te maken. Dan kan de werking in een systeemkamer worden geanalyseerd om hun capaciteit en prestaties te bepalen. Dit helpt om spanningen te elimineren die fouten in de geassembleerde raad zullen initiëren. Deze fouten worden geanalyseerd op oorzaak om defecte printplaatmontage te verminderen. De moderne wetenschap en technologie hebben de productie van PCB's verbeterd, waardoor gecompliceerde, geïntegreerde en kleinere PCB-kaarten kunnen worden gerepareerd die overal kunnen worden bevestigd. Hoewel beide kaarten worden vervaardigd door Thru-hole-componenten en componenten voor opbouwmontage, vereist dit samenwerking voor een dergelijk gecompliceerd proces om dergelijke elementen te creëren die buitengewoon belangrijk zijn om de volgorde van thru-hole technologie en oppervlaktemontagetechnologie beter te regelen.  

Over ons

 Inleiding blog elektronica

Hey! Ik ben Bas en ik ben gefascineerd door alles wat met techniek te maken heeft. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik zelf werkzaam ben bij een grote elektronicafabrikant. Computers, auto’s en zelfs wasmachines zijn erg boeiend voor mij. Ik vergelijk graag elektronische apparaten om te weten welke het goedkoopst, het beste en duurzaamste zijn. Vrienden komen mij zo af en toe om raad vragen als zij bijvoorbeeld een nieuwe televisie of auto willen kopen. Hierdoor besloot ik zelf elektronica te gaan testen en er vervolgens over te schrijven op dit blog. Je leest o.a. alle pro’s en cons van de nieuwste gadgets, maar ook waar je de voordeligste huishoudelijke apparaten aanschaft. Lees ze!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

26 juli 2019
Veel van de moderne technologie bestaat uit elektronica die een integraal onderdeel zijn van ons dagelijks leven. Alles wat u zou kunnen gebruiken, zo

7 december 2017
Electro Ik schrijf de volgende tekst over electro. Hieronder krijgt u antwoorden op vragen als wat dat precies is, hoe dat onderverdeeld kan worden en

19 mei 2017
In een maatschappij die bol staat van milieubewust leven is het moeilijk om de vraag naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk te negeren.&nbs