LED verlichting: LED schijnwerpers


In een maatschappij die bol staat van milieubewust leven is het moeilijk om de vraag naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk te negeren.  Naast zonnepanelen, herwinning van water en isolatie Is LED verlichting een belangrijk onderwerp wanneer het gaat over milieubewust leven.  We staan er echter niet vaak bij stil wanneer er gesproken wordt over energiebesparing, maar een respectabel deel van de energiefactuur wordt veroorzaakt door verlichting. Iedereen wil het bedrag op zijn energiefactuur graag zien dalen. Maar hoe pakt u dit aan? Bij besparingen denken we meteen aan grootverbruikers die geoptimaliseerd kunnen worden. Bij grootverbruikers denken we aan de extra vrieskast in de kelder die nauwelijks gebruik wordt, maar wel continu aangesloten staat op het energienetwerk. Of de ijskast die meer dan 10 jaar oud is en dus lang niet zo zuinig is als de hedendaagse zuinige A+++ varianten. Een grote energieverbruiker zien we echter vaak over het hoofd: verlichting.


LED, de verlichting van de toekomst

Misschien heeft u uw verlichtingsarmaturen binnenshuis al voorzien van LED, maar heeft u ook gedacht aan uw buitenverlichting? LED schijnwerpers zijn enorm handig voor het uitlichten van uw buitenomgeving. Ze geven u meteen een veilig gevoel en zorgen ervoor dat u voldoende licht heeft, bijvoorbeeld bij thuiskomst na zonsondergang. Waar velen echter niet bij stilstaan, is dat deze LED schijnwerpers vaak 500 of zelfs 1000W verbruiken! Dat is een groot verbruik, als u weet dat u evenveel licht kan bekomen met een Led schijnwerper die zeker tot 50x minder verbruikt. LED schijnwerpers: duur in aankoop? Het klopt dat LED verlichting doorgaans een hoger prijskaartje heeft dan bijvoorbeeld halogeenverlichting. Men dient er echter rekening mee te houden dat door het geringe verbruik, deze kostprijs binnen de kortste keren terug verdiend zal worden door besparingen in uw energiefactuur. Zeker wanneer uw LED schijnwerper voorzien is van een bewegingsmelder. Deze bewegingsmelder is wel handig, hij zorgt namelijk dat uw verlichting zal opspringen van zodra er beweging wordt gedetecteerd, maar wanneer er meermaals per nacht enkele schijnwerpers opspringen omdat er bijvoorbeeld een kat werd gedetecteerd, is deze 'handigheid' ook een verkwisting van elektriciteit. 


LED schijnwerpers: een lange levensduur 

Waar een halogeenlampje het na gemiddeld 5000 branduren laat afweten, gaat de led- technologie beduidend langer mee. Je zal dus ook nog nauwelijks onderhoud en onderhoudskosten hebben wanneer u de halogeenschijnwerpers vervangt door LED.  Conclusie Of u nu een nieuwbouwwoning heeft, of een authentiek huisje, elke schijnwerper kan vervangen worden door een ecologische variant: een led schijnwerper. Bij twijfel kan je steeds advies inwinnen bij een erkend vakman. Bespaar vandaag nog op u elektriciteitsverbruik en investeer in LED! 

Op zoek naar een (online) speciaalzaak dat over een ruim assortiment aan led-verlichting beschikt? Kijk dan op Ledhandel.nl

Over ons

 Inleiding blog elektronica

Hey! Ik ben Bas en ik ben gefascineerd door alles wat met techniek te maken heeft. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik zelf werkzaam ben bij een grote elektronicafabrikant. Computers, auto’s en zelfs wasmachines zijn erg boeiend voor mij. Ik vergelijk graag elektronische apparaten om te weten welke het goedkoopst, het beste en duurzaamste zijn. Vrienden komen mij zo af en toe om raad vragen als zij bijvoorbeeld een nieuwe televisie of auto willen kopen. Hierdoor besloot ik zelf elektronica te gaan testen en er vervolgens over te schrijven op dit blog. Je leest o.a. alle pro’s en cons van de nieuwste gadgets, maar ook waar je de voordeligste huishoudelijke apparaten aanschaft. Lees ze!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

26 juli 2019
Veel van de moderne technologie bestaat uit elektronica die een integraal onderdeel zijn van ons dagelijks leven. Alles wat u zou kunnen gebruiken, zo

7 december 2017
Electro Ik schrijf de volgende tekst over electro. Hieronder krijgt u antwoorden op vragen als wat dat precies is, hoe dat onderverdeeld kan worden en

19 mei 2017
In een maatschappij die bol staat van milieubewust leven is het moeilijk om de vraag naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk te negeren.&nbs